Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Triunfo del Amor" - premier egy hét múlva!

Már meg is van a Triunfo del amor magyarországi premierjének dátuma: szinte hihetetlen, de már a jövő hét hétfőn, április 18-án elindul a sorozat itthon, így már csak nagyon keveset kell aludni a premierig! Hamarosan jövök a további részletekkel!

 

sikerült darab)

TRIUNFO DEL AMOR (A szerelem diadala)
Premier
: 2010. október 25.
Finálé: ?
Részek száma: ~150
Idősáv: 21:00
Átlagnézettség: még nem ért véget
Producer: Salvador Mejía
Szereplők: Maite Perroni, William Levy, Victoria Ruffo, Osvaldo Ríos
Történet: remake (eredeti: Cristal - RCTV, Venezuela, 1985-86)

Szerencsétlen Mejía nem tanult a hibáiból. Miután a Corazón salvajéból kiderült, hogy nem tud kosztümös novellát készíteni, most az is bizonyságot nyert, hogy a nagy riválisától, Carla Estradától lopott alapanyag (a Fiallo-történet) és a saját nejétől lopott főhőspáros sem segíti hozzá egy olyan, a Fuego en la sangréhoz hasonló sikerhez, amiben ismét kedvére fürdőzhetne. Attól most tekintsünk el, hogy Mejía meghátrált eredeti terveitől, hogy más történetekkel mossa össze a Cristal-Privilegiót, a blőd szövegek, az önmaguk karikatúrájaként szenvedő színészek és az eredeti sztori rózsaszín realizmusából viccet csináló cselekményvezetés így is meghozta a hatását. Mégis miért olyan nagy dolog eltitkolni a család elől, hogy évekkel korábban Victoria véletlenül elhagyta a kislányát? Erre nem lehet telenovellát építeni.

Fogadtatás: szerencsére a mexikóiakat sem lehet bármivel megvezetni, és még az ortodox Maite/Ruffo/Romo/Levy-fanok is beismerik, hogy ez a sorozat bizony vállalhatatlanul rossz. Kár, hogy ez csak a premier után derült ki, mert a jelei már korábban is mutatkoztak (ötvenes színészek a saját húszéves énjükként, María Desamparada neve, Maite mint modell és a többi), ha Mejía nem ment volna olyan veszettül biztosra, akkor talán egy romhalmazzá változtatott klasszikussal "szegényebbek" lennénk. A szomorúbb az, hogy nem is próbál látható változtatásokat eszközölni a novelláján, Dominika Paleta és Pablo Montero korábbi behozatala nem sokat segített, itt már leírtam, mit tehetne, de a legjobb lenne tényleg rövid úton abbahagyni az egészet. A főműsoridőben debütáló Maite és a szereposztás tehetségesebbik fele miatt sajnálom, hogy így alakult, de főleg azt, hogy valószínűleg nem ez volt az utolsó ilyen húzás Mejíától.

Nézettség: a premier magas számaihoz képest drámai csökkenés szemtanúi vagyunk, rendre elverik a koraesti sorozatok, a karácsonyi eredmények szintén siralmasak voltak, a sorozat eddigi szereplése analóg a Corazón salvajé-éval, a kérdés az, hogy itt lesz-e felemelkedés a végjátékban (őszintén kétlem).

Megvásárlási esélyek: 80% (sajnos Levy és Maite miatt nagy a veszély, de az ég óvja meg attól Magyarországot, hogy ez váltsa az Árva angyalt)

Értékelés: 10/3 (ami egyedül tetszett, az a párhuzamos történetmesélés volt, de ezen kívül Mejía nem sok újat tudott felmutatni, saját céljait tekintve ez egy csúfos bukta)

Végezetül a 2010-es mérleg:

Új sorozatok 2010-ben: 8
Eredeti-remake arány: 1:7
Külföldi-hazai feldolgozás aránya: 5:2
Az év sikersorozata: Soy tu duena
Az év bukása: Triunfo del amor
Az év leghosszabb sorozata: Llena de amor
Az év legrövidebb sorozata: Nina de mi corazón
Az év meglepetése: Para volver a amar
Az év csalódása: Triunfo del amor
Legnézettebb premier: Triunfo del amor (28.6)
Legnézettebb finálé: Soy tu duena (30.4)
A legnézettebb Magyarországon: Cuidado con el ángel

És egy kis bulvár:
A legfelkapottabb női sztár: Lucero
A legfelkapottabb férfi sztár: William Levy
Az év botránya: Gabriela Spanic megmérgezése
Az év szerelmespárja: Angelique Boyer és Sebastián Zurita
Legjobb kémia a főhősök között: Cuando me enamoro

 

"Triunfo del Amor" - a paródia


A 2007-es Destilando amor kikarikírozása óta nem készült telenovella-paródia a Televisánál, egyedül a Manana es para siemprét figurázták ki az Hoy műsorvezetői, de a színészek már az ellen is felháborodva keltek ki. Most az éves nagy telefonos adománygyűjtő műsor, a szép hagyományokra visszatekintő Teletón keretein belül került sor egy Triunfo del amor-paródiára, melyben Victoria Ruffo hasonmása siratja, hogy nincs miért sírnia, pedig annyira szeret, de kap bőven a kifigurázásból Cuauhtémoc Blanco, Carmen Salinas és Daniela Romo is. A végén persze mind közösen adakozásra szólítják fel a nézőket (innen is a cím: A Teletón diadala), de a fricska azért nyilvánvaló Mejíának, annál is inkább, mert a korábbi paródiákat mind-mind a kirobbanó sikerű sorozatok ihlették, ez az első eset, hogy egy bukott sorozatot döngölnek - úgymond - még jobban a sárba.

Mi a baj a Triunfo del Amorral? - válságforgatókönyvek

 

Salvador Mejía sokat forgolódhat mostanában álmatlanul, és teljes joggal. Tény ugyanis, hogy a Soy tu duena búcsúja óta sorozata, a Triunfo del amor szégyenteljes mélyrepülésbe kezdett, és premierjéhez képest tíz százalékot esett a nézettsége, ami minden, csak nem az a bombasztikus szupersiker, amit a producer megálmodott, amikor összeollózta ezt az elsietett, összességében valóban borzalmas fércművet. Az ugrás mögött további ironikus tényeket, valamint egy kis okfejtést találtok a bukás okairól, illetve kiderül az is, mit tehet egy főműsoridős producer hasonló esetben, menthető-e a menthetetlen.

MIKOR KIÁLTHATUNK BUKÁST?

Bukásnak nevezni egy telenovellát sokszor elhamarkodott kijelentés lehet, hiszen ez az ítélet nem csupán a nézettségre alapozódik. Lehetnek ijesztően alacsonyak a számok, de az adott novella mégis elérhet kirobbanó sajtósikereket és rajongói figyelmet (pl. a Rebelde esetében, melynek utolsó évadai már igencsak hagytak kívánnivalót maguk után nézettségben), vagy arathat osztatlan sikert a kritika körében, ahogyan nemrég például a Mi pecado tette. Lehet bármilyen magas a nézettség, a sorozat ettől függetlenül nemzetközi eladások terén szerepelhet siralmasan, ld. a Fuego en la sangre példáját. Szintén nem mindegy, hogy a novellát melyik idősávba, milyen közönségnek szánják, a Cuidado con el ángel például hajdani eredményeivel a főműsoridőben csúfos bukás lett volna, de eredeti helyén, a 16:00-s slotban az eddigi legjobban szereplő produkciók közé tartozik, nem is beszélve nemzetközi sikeréről. Az sem mindegy, hogy a sorozat különösebb ambíciók nélküli, délutáni sorozatból avanzsál szuper nézettségű esti zászlóshajóvá (La fea más bella), vagy eleve a 21:00-s sávba tervezett, nagy költségvetésű, sztárszereposztással rendelkező produkcióról van szó, ami aztán drámai gyorsasággal csúszik el a produceri és írói felszínesség banánhéjain (Mundo de fieras). Elhamarkodottnak sem szabad lennünk, hiszen a padlóról is fel lehet állni, és ha átlagnézettségben nem is, de az utolsó részekre fel lehet javítani az eredményeket (Corazón salvaje 2009).

A Triunfo del amort mindenekelőtt nem annak tükrében kell vizsgálni, hogy a Soy tu duena, a Sortilegio vagy a Destilando amor számaihoz képest mennyiben maradt alul, hanem hogy a saját maga (pontosabban Mejía) által kitűzött célokat mennyiben sikerült beváltania. Ennek tekintetében pedig minden szempontból bukásról beszélhetünk, legalábbis jelenlegi állapotában. Hiszen a telenovella minden szempontból szembemegy a nézői (és ennél fogva a produceri!) elvárásokkal, lehet védekezni az ünnepnapokkal, meg a focival, de tény, hogy a sorozat senkinek nem tetszik, néző és kritikus egyhangúan hordja le úton-útfélen.

- Hiába a '90-es évek egyik legsikeresebb története, mivel semmit nem változtattak illetve nem modernizáltak rajta (a képi világtól eltekintve), a nézőknek semmi újat nem mond.

- Hiába az utóbbi évek nagy sikereinek (Cuidado con el ángel, En nombre del amor) meglovagolása mind a történet, mind a színészek tekintetében, láthatóan ez a főműsoridőben így és most nem volt elég.

- Hiába a focisták, szépségkirálynők és modellszínészek hada, a közönség és a kritikusok előtt inkább nevetségessé tették a novellát, mint vonzóvá.

Mejía tehát ismét fejjel ment a falnak, és ha nem változtat valamit sürgősen, akkor ezen még a nemzetközi eladások sem segíthetnek, hiszen a külföldi forgalmazók is elsősorban a hazai nézettségre alapoznak a novellavásárlásnál.

MI NEM JÖN BE A KÖZÖNSÉGNEK?

Egy mexikói kritikus összeszedte azt az öt pontot, melyekért a Triunfo del amor most nagy árat fizet, ezeket egészítettem én ki a saját véleményemmel:

1. Cuauhtémoc Blanco. A vb kapcsán jelenleg hihetetlenül népszerű focista láthatóan nem színésznek való, és ezt valószínűleg Mejía is jól tudta, amikor szerződtette, de megint elfelejtett gondolkodni. Blanco karaktere a végletekig debilnek tűnik, és az egész szomszédság úgy, ahogy van, a novella egyik legidegesítőbb eleme. Ezt tetézi az is, hogy a focista eléggé félvállról veszi a forgatásokat, hiszen emellett üzleti tevékenységet is folytat, mégis ő keres a legtöbbet a sorozattal, epizódonként 20 ezer dollárral gazdagodik.

2. A glamúr hiánya. Ahhoz képest, hogy a sorozat a divat és a csillogás világában játszódik, a helyszínek és a díszletek inkább a nyolcvanas éveket idézik, ízléstelenek és fennhéjázóak.

3. William Levy. Levy játékán érződik az az arrogancia, ami most minden eddiginél evidensebbé tette, hogy a színész csak a teste miatt kap szerepeket.

4. Összeegyeztethetetlenség. A Triunfo del amor klasszikus, hagyományos telenovellának lett kikiáltva, Mejía azonban mégis olyan vizuális  és történetmesélési eszközökkel próbálja a képünkbe tolni, mintha valami nagyszabású mozifilmet néznénk, nem pedig telenovellát, és ez összezavarja a nézőt.

5. Hihetőség. Mindenki túljátssza a szerepét, arról nem is beszélve, hogy halljuk a szereplők gondolatait, ami nagyon amatőr húzás egy főműsoridős sorozatban.

Bár utóbbi két ponttal akár még vitatkozhatnék is, inkább felsorolom az én szememet még inkább szúró pontokat:

- Az írók. Liliana Abud mesterien szúrta el saját adaptációját, ami felett nem tudok dűlőre jutni. Nyilván ez Mejía sara is, de hogy lehet az, hogy tíz év elteltével a nő semmi épkézláb újítással nem bírta felturbózni ezt a meglehetősen egyszerű történetet, de ha egyszer ha eredetit kell alkotnia, akkor brillírozik? A María Desamparada néven pedig még mindig nem tudtam felülemelkedni.

- A rendezők. Vajon miért van az, hogy Daniela Romo, Victoria Ruffo, de még William Levy is hitelesebbek és ténylegesen jobb színészek, ha nem egy Jorge Edgar Ramírez vagy Salvador Garcini-szintű teátrális stílusú rendező, hanem egy jóval tapasztaltabb, körültekintőbb, profinak mondható direktor, például Mónica Miguel keze alatt folyik a munka?

- A szereposztás. Az még oké, hogy összehozzák ismét Levyt meg Maitét, mert aranyosak együtt, sőt Maite még hasonlít is Ruffóra, még ha nem is a klasszikus modellalkat. De mi az istennek kell a mellékszerepekbe, melyek a tévhitekkel ellentétben legalább annyira mérvadóak és fontosak a telenovella egészének szempontjából, mint a főszereplők, tehetségtelen, kezdő, szó szerint hányingert keltő pszeudoszínészeket pakolni? Itt kiemelendő Dorismar és a Fernandát játszó színésznő, akik valószínűleg többet köszönhetnek a szereposztó díványnak, mint a tehetségüknek, de ide sorolható a már fentebb említett Cuauhtémoc Blanco is. Külön pontot érdemelne, de a szereposztáshoz tartozik Mejía szűklátókörűségének legékesebb bizonyítéka is: az életkorok és időugrások szemléltetése. Ruffo bikanyakú húszas szobalányként, Diego Olivera ráncos tinifiúként, Daniela Romo pedig ötven és hetven évesen is örökifjú inkvizítorként meglehetősen röhejes.

Mindezek együtt adják ki azt a nyúlós, zavaros színű masszát, amit Mejíának újabban mindig sikerül kikevernie, és melyet az Álomgyárban A néző hülyének nézése címkével szokás ellátni.

MIT TEHET MEJÍA?

Figyelem, az, hogy mit tehet, nem feltétlenül jelenti, hogy meg is teszi, de jelenleg ezek a válságforgatókönyvek állnak bizonyára megilletődött és morcosan pislogó Chava barátunk rendelkezésére:

1. Nem tesz semmit. Reménykedik abban, hogy a történetnek idő kell, és csak  az elején fekszi meg az emberek gyomrát, de ha igazán erőlködik, végül mégis sikerül lenyomni a nézők torkán, mint a Corazón salvajét. Azzal viszont számolnia kell, hogy decemberben tendenciaszerűen csökkeni szoktak a nézettségek, onnan pedig még nehezebb lesz talpraállni.

2. Átíratja a történetet. Még nem késő vegyíteni a jelek szerint túl élénken élő cristalos/privilegiós sémát valamilyen izgalmas fordulattal, elterelhetnék a sztorit például egy váratlan baleset segítségével egy kiszámíthatatlanabb mederbe, de ennek hátulütője lehet, hogy az új szálak még rizikósabbak lehetnek, mint a régiek. Jelen esetben akár az is elég lenne, ha a mostani sablonkaraktereket érdekesebb jellemvonásokkal tarkítaná, Victoria tényleg szemet vethetett volna korábban Williamre, és máris itt egy remek konfliktus. A sorozatot már csak a cirkuszolás, a képtelen konfliktusok menthetik meg, amitől jobb sorozat ugyan nem lesz, de nézettséget még szerezhet vele.

3. Szereplőket írt és vendégsztárokat hív. Az egész szomszédságot úgy kéne kivágni a francba dorismarostúl és carmen salinasostúl, ahogyan van, felégetni, majd a helyét sóval behinteni, és valódi mellékszereplőket behozni, valódi konfliktusokkal (szétnézhetnének például a Para volver a amar forgatókönyveiben), hiszen ezek azok, akikkel a szegény átlagnéző valóban tud azonosulni, valójában viszont kérdéses, hogy egyáltalán egy rózsaszín sztoriban meg lehet-e oldani a szegényebb népréteg ábrázolását nevetséges felhangok nélkül. Sokat dobnának a sztárvendégek is, de ugyebár ahhoz nézettség is kellene, ami meg nincs. Mejía ott még javíthat, hogy a későbbi történetszálak fontos szereplőit (Vivian, Alonso) igazán jó és népszerű színészeknek adja, például Leticia Calderónnak, aki egy kicsit feltupírozhatja a sorozat megítélését.

Rég volt már, hogy a főműsoridős sorozatot megelőzte egy korábban vetített (akkor is az Hasta que el dinero... 30 fölötti adatokkal verte el a Sortilegiót, most a Llena de amornak alig húsz pont is elég erre), ennek ellenére a legvalószínűbb, hogy a Triunfo del amor még jó ideig képernyőn marad, és igyekeznek bevetni minden vésztartalékot, hogy ne égjenek még nagyobbat. Utoljára a Mi destino eres tú-nak kellett költöznie nézettség híján a főműsoridőből, ha akad egy erős ellenfele a Triunfo del amornak, tíz év elteltével ez most akár újra be is következhet.

MIÉRT SAJNÁLOM A HELYZETET?

Sajnálom, hogy Mejía nem tanul a hibáiból,  makacsul terpeszkedik a babérjain, és miközben folyton pofára esik, a valóban tehetséges producereknek nem ad elég teret. Sajnálom, hogy mindezek ellenére Mejía tuti bebetonozta magát annyira a 21:00-s sávba, hogy következő novellája is itt boldogítja majd a nézőket. Sajnálom, hogy ennyire rosszul sült el Maite Perroni főműsoridős debütálása, annak ellenére, hogy micsoda lehetőségek rejtőztek és rejtőznek még most is a színésznőben. Egyedül az nyújt egy kis vigaszt, hogy a mexikói nézőknek még mindig maradt egy csöpp eszük, és a nyilvánvalóan ótvar produkciókat képesek viszonylag egységesen bojkottálni, ami a hazai kereskedelmi tévék nézőiről sajnos nem mindig mondható el.

Összességében szomorú vagyok, de egyben kíváncsian is várom, hogy most mi következik, a Triunfo del amor ugyanis egyvalamire mindenképpen kiválóan alkalmas lesz: negatív példának illetve állatorvosi lónak a kezdő producerek számára.

A jelenleg elég siralmas mexikói nézettség ellenére az USA-ban a Soy tu duenát szintén a Triunfo del amor váltja majd a főműsoridőben, persze elképzelhető, hogy ha az amerikaiak sem vevők Mejía agymenésére, ugyanúgy jár, mint a Corazón salvaje, amit éjfélre rejtettek a nézők elől.

 

 

Megjöttek a hivatalos nézettségek, a tegnapi verseny a nézőkért a következőképpen alakult: A 21:15-kor induló Triunfo del amor 28.6 pontot ért el (azaz a tévével rendelkező háztartások közel harmadában követték figyelemmel), a share eredményei pedig még jobbak, az épp tévézők kereken fele, azaz 50 %-a választotta Victoria Ruffo kálváriájának nyomon követését. A sorozat első epizódját 21:45-től követő Soy tu duena 136. részének első felére (ugyebár a felezés miatt) ellenben "csak" a nézők 28.1 százaléka volt kíváncsi, ami a sorozat korábbi számaihoz képest viszont kimondottan jónak számít. Így hát nem jött be, hogy a Duena a Triunfo segítségével kússzon fel 30 fölé, de Lucero és a többiek sem segítettek Mejía novellájának egy erőteljesebb kezdés eléréséhez.

Összehasonlításképpen: a Soy tu duena 27.6 pontos ratinggel és 45.3-as share-rel nyitott, tehát a premierjét tekintve akkor kevesebb nézőt vonzott, mint most a Triunfo del amor. Korábban ugyanebben a sávban a Corazón salvaje 28.1, a Sortilegio 26.0, a Manana es para siempre pedig 33.6 pontos ratinggel vette kezdetét, tehát 2008 óta a Triunfo nyitánya szerepelt a legjobban, ám Mejíának saját rekordját nem sikerült megdöntenie: a Fuego en la sangre 29.5 százalékot hozott össze 2008 januárjában.

Az, hogy az új sorozat hogy teljesít a továbbiakban, nyilván ezekből a számokból még nem megjósolható, de nagyon érdekes lesz megfigyelni, hogyan alakult a megosztott sávban az elköszönő és a friss sorozat nézettsége. A Duena még mindig könnyedén felmehet 30 fölé, ha Mejíáékat is többen választják, de a Triunfo sorsa is kérdéses, hiszen közel ugyanilyen premierről bukott a Corazón salvaje és gyengébb eredményről jött fel a Sortilegio egészen 33 pontos fináléjáig.

Ugyan főcím nem volt, de levetítették ezt a minitrailert az epizód elején, hogy felkészítsék a nézőket, mi is vár rájuk. Kétségtelen, hogy Mejía mindent bedob, hogy a nézők ne pártoljanak el, a Corazón salvaje múltidéző, a szereplők kora miatt viccbe fulladó bevezető részeivel ellentétben most párhuzamosan kezelik a sztori idősíkjait, Victoriát sikeres nőként és fonotthajú, ám diszkrét tokával továbbra is rendelkező cselédlányként is látjuk, így a néző azt sem tudja, hova kapkodja a fejét. A szereplők bemutatásán kívül egyébként sok érdemleges nem történt, holnapra valószínűleg eljutunk Victoria teherbe eséséhez és kidobásához. Az egész hangulata egyébként a Mundo de fierasra emlékeztet, ami nem tudom, jó jel-e. Végül is a kivitelezés, a vágások és a körítés egész jó, komolyan rosszabbra számítottam, de sok dolog nagyon erőltetettnek hat még így is. Főleg az, hogy Mejía még Levy félpucér kajakozását is besúvasztotta végefőcím gyanánt. Amint lesznek adatok a nézettségről, kiderül, hogy a mexikóiak vajon dobták-e a remélt hátast mindettől.

A poszterről virít, hogy a Cuidado con el ángel nemzetközi sikereire mennek rá, Victoria Ruffo például már rá sem fért.

UPDATE: tévedtem, kivételesen három poszter van, a többi a tovább mögött!

Ez itt az angol nyelvű...

...ez pedig a Fuego en la sangre nem létező világsikerére apellál.


 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kekon15

(Unevu40, 2018.12.14 18:55)

http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-lysto-sin-receta-urgente-estados-unidos
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/synalis-sans-ordonnance-en-ligne-2018-le-synalis-avec-ou-sans
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/buy-blupill-200mg-safely-how-can-i-buy-sildenafil-citrate-in
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/order-elebra-150-mg-cheap-cheap-elebra-online-pharmacies
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-suvvia-sildenafil-citrate-gen-rico-r-pido-pela-net
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/buy-sildara-200mg-cheap-how-to-order-sildenafil-citrate-cheap
http://property.ning.com/profiles/blogs/sildegra-sildenafil-citrate-comprar-con-garantia-andorra
http://bricolocal.com/profiles/blogs/purchase-cheap-keftab-250mg-online-keftab-pills-purchase
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/sildaprep-120mg-pas-cher-achat-livraison-rapide-acheter-sildaprep
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/tacrolimus-5mg-comprar-en-una-farmacia-online-fiable-chile-donde
http://amusecandy.com/blogs/post/429765
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-eunice-50-mg-sin-receta-al-mejor-precio-espa-a
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/tadityl-60-mg-en-ligne-bon-marche-acheter-site-fiable-tadalafil
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-10-mg-gen-rico-brasil
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/achat-viosex-sildenafil-citrate-130mg-sur-internet-bas-prix
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/comprar-vasifil-120-mg-gen-rico-envio-24h-na-internet
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/durea-500-mg-como-posso-comprar-gen-rico-barato-online-brasil
https://www.loosemusicent.com/blogs/1140/12806/como-realizar-un-pedido-siagra-120mg-sin-receta-fiable-chile-c
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-videnfil-sildenafil-citrate-gen-rico-sem-prescri-o
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/discount-religra-100-mg-buy-online-religra-buy-in-manila
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/ciavor-comprar-gen-rico-e-quanto-custa-portugal
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/order-nidsex-50mg-online-where-to-order-sildenafil-citrate-fast
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-kwiklis-sin-receta-r-pido-bolivia
http://sn.ras.ru/index.php/blogs/1109/51217/comprar-vasifil-sildenafil-citra

Afohe47

(Amima14, 2018.12.13 21:01)

http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-gen-rico-zyad-tadalafil-com-garantia-pela-net http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/sildeagil-sildenafil-citrate-130-mg-pas-cher-site-serieux-acheter http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/viagra-100mg-order-where-can-i-buy-sildenafil-citrate-no-need http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/protopic-como-comprar-gen-rico-envio-24-horas-pre-o-do-protopic-0 http://www.facecool.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-130-mg-acheter-bas-prix-ou-trouver http://socialchangesa.com/blogs/post/46260 http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/intasfil-order-how-can-i-buy-sildenafil-citrate-no-need-script http://movsam.ning.com/profiles/blogs/degra-120mg-moins-cher-sildenafil-citrate-avec-ordonnance-ou-pas http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/low-price-zerect-200-mg-order-online-how-to-purchase-zerect http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/romento-sildenafil-citrate-50mg-puedo-comprar-ahora-ecuador http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-lopressor-metoprolol-100mg-en-internet-chile http://vaal-online.co.za/blogs/post/28788 http://football.ning.com/profiles/blogs/blupill-baisse-prix-sur-le-net-commander-sildenafil-citrate http://www.facecool.com/profiles/blogs/tagra-tadalafil-40-mg-o-achat-pharmacie-acheter-tadalafil-avec http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/sitrepa-sildenafil-citrate-100-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-zyad-tadalafil-sin-receta-entrega-r-pida-chile-zyad http://medioteca.com.ar/blogs/post/5983 http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/site-pour-achat-vitarfil-sildenafil-citrate-france-org-pharmacie http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/tadagra-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-farmacia-online-andorra http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/achat-lifta-tadalafil-en-ligne-ou-acheter-du-lifta http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/viagra-como-puedo-comprar-urgente-espa-a-comprar-viagra-legal http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/virineo-sildenafil-citrate-130mg-onde-comprar-gen-rico-de-forma http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-metformin-500-mg-sin-receta-urgente-puerto http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-viamax-150mg-online-where-to-purchase-sildenafil-citrate-in http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-adcirca-tadalafil-10-mg-on-line-rep http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/synthroid-50mg-en-ligne-moins-cher-commander-visa-ou-trouver-le http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-silvasta-25-mg-con-garantia

Ijajo44

(Umuli85, 2018.12.13 12:37)

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sollevare-sildenafil-citrate-sin-receta-buen
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/o-commander-leegra-150mg-en-ligne-sildenafil-citrate-generique
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-suvvia-sildenafil-citrate-gen-rico-entrega-em
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/erec-sildenafil-citrate-como-comprar-buen-precio-ecuador
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/comprar-vasifil-120mg-gen-rico-sem-receita-pela-internet-brasil
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-achater-sidegra-sildenafil-citrate-combien-coute-le
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-o-gen-rico-de-citalopram-40mg-e-quanto-custa
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tornetis-120-mg-sin-receta-con
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-cialis-tadalafil-con-garantia-puerto-rico-el-precio
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/revathio-donde-comprar-sin-receta-online-m-xico
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/comprar-gen-rico-havante-sildenafil-citrate-100mg-de-confianza
http://football.ning.com/profiles/blogs/order-generic-lupigra-200mg-how-can-i-order-sildenafil-citrate
https://www.mysocialpeople.com/blogs/2133/11904/placidum-order-without-rx-ordering-placidum-bitcoin
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-omigra-sildenafil-citrate-achat-de-omigra-quebec
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vigradina-r-pido-sildenafil-citrate
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/order-discount-opetarl-100mg-online-how-to-purchase-cilostazol
http://foodtube.net/profiles/blogs/ciavor-tadalafil-onde-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-online
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/viasil-sildenafil-citrate-onde-comprar-gen-rico-on-line-rep-blica
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=167586&qa_1=serieux-commander-sildeagil-sildeagil-pharmacie-belgique
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-duralis-tadalafil-10-mg-entrega-r-pida
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/rivgra-sildenafil-citrate-bon-prix-sans-ordonnance-sildenafil
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-oneaid-por-internet-el-salvador
http://barbershoppers.org/blogs/post/45381
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/gramax-order-cheap-cheap-genuine-gramax-online-australia
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-gen-rico-do-mellaril-thioridazine-envio
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/adegra-sildenafil-citrate-comprar-sin-receta-de-confianza
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/comprar-tada-diario-tadalafil-gen-rico-sem-prescri-o-via-internet
https://www.loosemusicent.com/blogs/1139/12969/order-ereva-online-ereva-order-netherlands

Unumo95

(Busot43, 2018.12.10 07:49)

http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-dragul-130mg-sin-receta-al-mejor
http://destinosexotico.com/blogs/post/40184
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-escitan-200mg-gen-rico-n-o-precisa-receita-m
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/ozidia-glipizide-comprar-com-frete-gr-tis-brasil
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66755&qa_1=oneaid-60-mg-o%C3%B9-achat-tadalafil-belgique-suisse
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/buy-nexgra-130mg-safely-cheapest-place-buy-nexgra
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/amilorida-5-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-sin-gastos-de
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/tada-40-mg-comprar-sem-receita-medica-pela-internet-brasil
http://www.gorelations.com/blogs/5206/41584/farmacia-online-donde-comprar-generico-suprax-cefixime-100mg-en
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/nitrofurazona-20mg-comprar-en-farmacia-online-r-pido
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-sildara-gen-rico-urgente-via-internet
http://jaktlumaczyc.pl/69572/cheap-cialis-60mg-buy-online-cost-of-cialis-walmart
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/51120#sthash.eAdLB5jS.z4JYGwD7.dpbs

Cigix96

(Lunuk98, 2018.12.08 17:34)

http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/buy-nayadum-200-mg-online-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/oxitetraciclina-250mg-como-comprar-mais-barato-brasil
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-dali-10-mg-envio-48h-online-brasil-tadalafil-como-comprar
http://www.facecool.com/profiles/blogs/comprar-cianeo-tadalafil-60-mg-gen-rico-entrega-em-24h
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/discount-mitalis-10mg-order-online-can-i-purchase-tadalafil-cheap
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/order-cheap-irovel-300-mg-where-to-order-irbesartan-free-delivery
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/alfuzosine-vrai-baisse-prix-acheter-paiement-mastercard-prix
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/avafil-sildenafil-citrate-como-posso-comprar-menor-pre-o-remedio
http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/75160
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-hitgra-sildenafil-citrate-25mg-hitgra-pas-cher-a
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/cheap-licosil-25mg-order-online-licosil-australia-how-to-buy
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-generico-lycoremine-8-mg-en-l-nea-el-salvador
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/buy-joshila-without-rx-can-i-order-sildenafil-citrate-cheap
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/remenafil-sildenafil-citrate-comprar-en-l-nea-argentina-comprar
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-vistagra-sildenafil-citrate-en-ligne-pas-cher
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/buy-pulmopres-20mg-pulmopres-generic-online-canada
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-metinin-100-mg-en-ligne-atenolol-a-prix-discount
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/acido-valproico-750-mg-comprar-entrega-r-pida-colombia-comprar
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/buy-azathioprine-50-mg-low-price-where-to-purchase-imuran-no-need
http://barbershoppers.org/blogs/post/45204
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-flibanserin-100-mg-sin
https://madbuddy.club/blogs/post/26786
http://share.nm-pro.in/blogs/post/91423#sthash.KDwsY29B.i5UasDuR.dpbs
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/finasterida-onde-comprar-na-internet-brasil
http://bricolocal.com/profiles/blogs/apcalis-sx-tadalafil-60-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-online
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-vardenafil-dapoxetina-sin-receta-online-colombia
http://bioimagingcore.be/q2a/48753/forcigra-sildenafil-livraison-commander-forcigra-internet
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/cianeo-40mg-o-achat-le-prix-du-cianeo-60mg

Evava06

(Buvol75, 2018.12.07 15:27)

http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/edegra-buy-cheap-can-i-purchase-sildenafil-citrate-in-trusted http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-womenra-sildenafil-citrate http://bricolocal.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-do-tada-20-mg-com-desconto-internet-brasil-venda http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/vasifil-sildenafil-citrate-50-mg-como-posso-comprar-envio-rapido http://www.prds66.fr/profiles/blogs/donde-para-ordenar-efil-ahora-espa-a-comprar-tadalafil-40-mg http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/donepezilo-10-mg-como-comprar-env-o-gratis-el-salvador-comprar http://jaktlumaczyc.pl/69671/comprar-davigor-sildenafil-citrate-receta-calidad-espana http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-powergra-120-mg-en-internet-m-xico http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/vidalista-10mg-bon-marche-internet-livraison-gratuit-prix http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-cianeo-tadalafil-melhor-pre-o-qual-o-pre-o http://soruanaliz.com/index.php/17444/alclimax-donde-puedo-comprar-receta-env%C3%ADo-urgente-colombia http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-metformine-metformine-sans-ordonnance-en-pharmacie http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viagra-sildenafil-citrat-2 http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-avafil-gen-rico-sem-prescri-o-via-internet-brasil-onde https://www.olliesmusic.com/blog/22287/cГіmo-realizar-un-pedido-etoricoxib-60-mg-sin-receta-de-forma-segura-colombi/ http://bricolocal.com/profiles/blogs/achat-express-placidum-ou-trouver-sildenafil-citrate-en-france http://ggwadvice.com//index.php?qa=53144&qa_1=erectol-safely-where-sildenafil-citrate-approved-medstore http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viagra-env-o-urgente http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-oxybutynin-al-mejor-precio http://explicitty.com/blogs/2232/41371/zyad-onde-comprar-entrega-48-horas-via-internet http://showmeanswer.com/index.php?qa=37442&qa_1=acheter-sildenafil-citrate-sildenafil-citrate-pharmacie http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/achat-express-fexion-bas-prix-site-francais-avis-sur-fexion-en http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=18754&qa_1=generique-sildenafil-commander-sildenafil

Inoqu11

(Ewiyi00, 2018.12.06 06:48)

http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/vitarfil-100mg-livraison-rapide-bas-prix-achat-sildenafil-citrate http://javamex.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-claritromicina-biaxin-gen-rico-sem-prescri http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-cialis-tadalafil-tadalafil-prix-en-canada http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/achat-de-prescofil-100mg-generique-baisse-prix-paiement http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/td-pill-tadalafil-dapoxetine-generique-commander-visa-td-pill http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/verdafil-livraison-express-bon-marche-pilule-verdafil-achat http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-fenofibrate-200-mg-fiable-honduras http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-circulass-rapid-sildenafil-citrate-120-mg-env http://gennethub.com/blogs/1387/10641/farmacia-online-donde-comprar-sumycin-sin-receta-con-seguridad http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/buy-daygra-120mg-on-sale-can-i-buy-sildenafil-citrate-safely http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-disilden-sildenafil-citrate-200mg http://foodtube.net/profiles/blogs/discount-tazzle-20mg-order-online-how-can-i-order-tadalafil-in

Givim26

(Oqexu29, 2018.12.03 02:04)

https://keyameric0.tumblr.com
https://inferno-616.tumblr.com
https://mygentlequeen.tumblr.com
https://menamorasereia.tumblr.com
https://bi-ravenclxw.tumblr.com
https://thatloginceshipper.tumblr.com
https://captfelix.tumblr.com
https://thenineteenseventyfuck.tumblr.com
https://howsdoesitwork.tumblr.com
https://smileky.tumblr.com
https://lordeismydxp.tumblr.com

Qupim42

(Fehaj22, 2018.12.02 18:23)

https://n0wthatyouregone.tumblr.com
https://foreshu.tumblr.com
https://punishedstrider.tumblr.com
https://entorpecida1.tumblr.com
https://thequeenofcartoons.tumblr.com
https://wltchh.tumblr.com
https://therealthiccdink.tumblr.com
https://7h01.tumblr.com
https://sf778.tumblr.com
https://dreamingofsehun.tumblr.com
https://minjoooonie.tumblr.com
https://sensitive97.tumblr.com
https://mar-27.tumblr.com
https://013927.tumblr.com

Wusid43

(Sixiq46, 2018.12.01 02:21)

https://the-heroic-potato.tumblr.com
https://amishgoth.tumblr.com
https://cayden420.tumblr.com
https://69shadesss.tumblr.com
https://intrxsiverium.tumblr.com
https://lavignez-flexing.tumblr.com
https://vosrewrite.tumblr.com
https://tiodollynh0.tumblr.com
https://oqueelaera.tumblr.com
https://013927.tumblr.com
https://l7300.tumblr.com
https://babyggirl98.tumblr.com
https://smileky.tumblr.com
https://leobubblegum.tumblr.com
https://viel-liebe.tumblr.com

Homun43

(Ojaxo59, 2018.11.29 18:03)

https://01-maddy-12.tumblr.com https://bashayer711.tumblr.com https://norisool.tumblr.com https://thatloginceshipper.tumblr.com https://u-r-sexy.tumblr.com https://valacyclovir-500mg-order-online.tumblr.com https://ronnierockin.tumblr.com https://lalunapotter.tumblr.com https://perdida-en-las-tinieblas.tumblr.com https://sf778.tumblr.com https://leobubblegum.tumblr.com https://ultimate-dr-puns.tumblr.com https://captfelix.tumblr.com https://manberpigg.tumblr.com https://oteu-reino-vem.tumblr.com

Проститутки Краснодара

(AmuelSom, 2018.10.11 15:26)

[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Дешевые проститутки[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства Краснодара Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд индивидуалок в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Дешевые проститутки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд блядей в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие проститутки в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Интимные знакомства Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд блядей в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Дешевые шлюшки Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства Краснодара[/url]

Umogu99

(Sewof87, 2018.09.25 23:15)

http://thehiphophub.ning.com/m/blogpost?id=6473652%3ABlogPost%3A2185380 http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/comprar-finpecia-sin-receta-de-confianza-rep-blica-de-el-salvador http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-xpandyl-al-mejor-precio-m-xico http://www.myworldcircle.com/blogs/1074/12555/doxazosin-mesylate-buy-without-prescription-can-you-buy-doxazo http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-ortho-tri-cyclen-barato-puerto-rico https://semavi.ws/blogs/7982/9887/donde-comprar-generico-voltaren-sr-diclofenac-100-mg-sin-receta http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/voltaren-diclofenac-sodium-livraison-72h-bon-prix-acheter http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/sildenafil-orifarm-donde-comprar-de-confianza-puerto-rico-como http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/tamoxifeno-20mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-r-pido-puedo http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/comprar-sildenafil-genericon-100-mg-sin-receta-buen-precio-espa-a http://ggwadvice.com//index.php?qa=11731&qa_1=dipyridamole-donde-comprar-sin-receta-mejor-precio-paraguay http://answers.codelair.com/7862/farmacia-online-donde-comprar-tiotropio-seguridad-guatemala http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/sildenafilo-y-fluoxetina-malegra-fxt-100-40mg-como-posso-comprar http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-de-naproxen-250mg-internet-brasil http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/104236 http://www.libertyxchange.com/blogs/post/49138 http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/79/1440/tagra-comprar-en-farmacia-online http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/order-low-price-microzide-12-5-mg-online-12-5mg-microzide-pricing http://www.facecool.com/profiles/blogs/elavil-amitriptyline-comprar-gen-rico-menor-pre-o-na-internet-da http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-achat-lipitor-atorvastatin-40-mg-sans http://griffithchafey.ning.com/profiles/blogs/labsamax-sildenafil-citrate-150-mg-como-posso-comprar-via http://snopeczek.hekko.pl/203548/acheter-genegra-sildenafil-citrate-sildenafil-citrate-venda http://bioimagingcore.be/q2a/25857/buy-anafranil-50mg-online-anafranil-acquisto-on-line http://www.dzairmobile.com/fr/questions/29989/losartan-50mg-comprar-de-confianza-honduras

Pozor53

(Unoqe12, 2018.09.14 19:36)

http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-hydab-hydroxyurea-500mg-sin-receta
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/sorine-40-mg-comprar-urgente-on-line-brasil
http://www.holidayscanada.com/blogs/381/12188/acyclovir-400mg-comprar-sin-receta-de-forma-segura
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-panagra-sin-receta-al
http://ecobeautylounge.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-sildenafil-et-fluoxetine-100-40-mg-generique-en-ligne
http://quainv.com/blogs/post/40552#sthash.JSjtmbj6.VoryysDH.dpbs
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/minociclina-100mg-comprar-gen-rico-de-confianza-no-brasil
http://www.myworldcircle.com/blogs/691/4046/achat-de-coumadin-1mg-bas-prix-warfarin-et-coumadin-pas-cher
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/doxepina-10mg-comprar-gen-rico-mais-barato-na-internet-brasil
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/disulfiram-pas-cher-acheter-en-ligne-ou-acheter-antabuse-en
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/79/6375/buy-ledipasvir-sofosbuvir-90-400
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/283470
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-apcalis-10mg-por-internet-el-salvador
http://amusecandy.com/blogs/post/89712
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/4573
http://mcspartners.ning.com/m/blogpost?id=1960632%3ABlogPost%3A6606202
http://opencu.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-clobetasol-15-mg-de-calidad-espa-a
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/eritromicina-250mg-como-comprar-con-garantia
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-barzepin-150mg-sin-receta
https://www.buddystalk.com/blogs/645/9148/degra-50mg-buy-online-degra-buy-offers
https://www.olliesmusic.com/blog/26967/tetracycline-250-mg-original-achat-2016-sumycin-le-prix-en-pharmacie/
http://whazzup-u.com/m/blogpost?id=6598105%3ABlogPost%3A11488193
https://happyhare.org/blogs/148/585/order-singulair-10-mg-cheap-where-to-buy-singulair-bars
http://griffithchafey.ning.com/profiles/blogs/comprar-etambutol-myambutol-urgente-on-line-no-brasil-etambutol
http://poemreader.ning.com/profiles/blogs/venlafaxina-75mg-como-comprar-gen-rico-com-garantia
http://dmoney.ru/13957/donepezil-10mg-moins-cher-ordonnance-prix-donepezil-maroc
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-arpamyl-gen-rico-envio-rapido-no-brasil

Inalu98

(Tohep75, 2018.06.30 11:27)

http://salesianosorotava.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sildenafil-adair-150-mg-sin-receta-en-internet
https://23bestcity.de/blogs/post/19895
http://jaktlumaczyc.pl/14190/ordenar-isosorbide-dinitrate-comprar-isordil-farmacia-receta
http://dmoney.ru/9602/farmacia-online-comprar-generico-metronidazol-calidad-comprar
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/lisinopril-hidroclorotiazida-comprar-en-farmacia-online-sin
http://dmoney.ru/12173/periactin-purchase-cyproheptadine-without-prescription
http://88.88maw.com/blogs/post/54693
http://bioimagingcore.be/q2a/26025/sotalol-40-mg-comprar-sin-receta-urgente-m%C3%A9xico
http://igotcomplaintsnetwork1.com/blogs/272/9322/farmacia-online-donde-comprar-generico-duphaston-sin-receta-al
http://bioimagingcore.be/q2a/8679/donde-para-ordenar-meloxicam-15-mg-por-internet-guatemala
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/buy-minocycline-100mg-where-can-i-buy-minomycin-fast-delivery
http://snopeczek.hekko.pl/202529/donde-para-ordenar-metaxalone-sin-receta-online-usa
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-valaciclovir-sin-receta-r-pido-valtrex-donde
http://www.haiwaishijie.com/4338/o%26%23249-commander-hydrochlorothiazide-hydrochlorothiazide
http://bicyclebuddy.org/blogs/925/1850/alfacalcidol-pas-cher-acheter-internet-2018-alfacalcidol-pas
http://www.networkwiththem.org/blogs/post/7164
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/113717/order-doxepin-coupon-for-doxepin-for-2016/
http://showmeanswer.com/index.php?qa=14739&qa_1=farmacia-comprar-eriacta-sildenafil-citrate-uruguay-guayaquil
http://answers.codelair.com/2067/plan-achat-spironolactone-25mg-visa-acheter-aldactone-france
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/106355/discount-linezolid-600-mg-buy-online-purchase-linezolid-600-mg-uk/
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/tacrolimus-o-achat-tacrolimus-1mg-prix-en-pharmacie-belgique
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/188843
http://forum.republicmotorsports.in//9579/meilleur-site-commander-xalatan-acheter-latanoprost-suisse
http://my.d-discount.com/blogs/364/13192/doxycycline-comprar-en-farmacia-online-certificada-bolivia-pre
http://www.xn--diseowebonline-tnb.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=49688
http://www.8dep.info/blogs/242/2692/puis-je-acheter-du-mestinon-rapide-mestinon-pas-cher-a-marsei
http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=11347&qa_1=comprar-vardenafil-receta-online-panam%C3%A1-vardenafil-generico
http://bioimagingcore.be/q2a/26657/pyridium-200mg-order-pyridium-buy-privately
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/flutamide-order-no-prescription-can-i-buy-eulexin-safely

BEST software for captcha breaking!

(MashaRunda, 2017.12.13 12:48)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any antibot protection.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"